Top Works Profile Bibliography Contact
EN/JA
■Patio
The client desired a simple form residence that cannot be perceived from the outside, though the interior space is wide open. The wish can be said the entire concept of the residence. We proposed three layered Patio dug to the basement floor inside of the closed outer wall. Moreover, by floating volume of the second floor, a wind enters from the hollizontal crevice underneath this volume while maintaining hight privacy. The theme of this house"Close while opening" was realized as a new example of urban residence.
Location:Tokyo
Program:House for a couple
Structure system:Rainforced concrete + Steel frame
Total floor plan:226.86m2
Structural engineer:Katsuharu Sugiura
Mechanical engineer:Shimazu Design Office Ltd.
General contractor:Nichinan Iron Construction
Photos:*   Shinkenchiku-sha
     **  Shigeo Ogawa
     *** Hiroyuki Hirai

Award
・JIA Young Architect Award 2013
・AIJ Selected
 Architectural Designs 2014
・JIA Architect of the Year 2013
・Tokyo Association of Architectural
 Firms Award
・Architizer A + Awards
 Special Mentions